duminică, 3 octombrie 2010

Castelul Bran


La 30 de km de Brasov se afla Castelul Bran, unul dintre principalele puncte de atracție din județ. Se spune ca atrage mii de turiști anual din cauza Legendei Contelui Dracula, deși istoria spune ca Vlad Țepeș nu a trecut decât o singura data prin Bran, iar Bram Stoker nu a vizitat niciodată Europa de Est.

La 1 iunie 2009 Castelul a devenit oficial proprietatea lui Dominic de Habsburg, fiul Principesei Ileana. El avea 10 ani când familia lui a fost forțată de regimul comunist sa părăsească țara.

Când Dominic de Habsburg a câștigat procesul de retrocedare, Ministerul Culturii și Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castel, dar acestea au fost înlocuite cu obiecte și mobilier care au aparținut familiei de Habsburg. Printre aceste obiecte se afla și coroana și sceptrul Regelui Ferdinand.


Printre schimbările făcute de la 1 iunie 2009 încoace sunt cinematograful unde puteți vedea imagini cu familia regala, o camera a costumelor familiilor regale și din păcate și o camera "Bram Stoker".


Pentru noi punctul de atracție a fost mobilierul sculptat (Castelul îl mai vizitasem).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu